HISTORIA RESTAURACJI

Restauracja i Hotel La Terrazza powstała w 1998 roku. Stanowiła namiastkę ojczyzny dla Gości z Włoch pracujących w fabryce słodyczy Ferrero. Jej właściciel, Włoch z Piemontu, dokłada starań, by zadbać o podniebienia rodaków. Menu stworzone zostało przez włoskiego Szefa kuchni. W restauracji stosujemy produkty najwyższej jakości, dania przygotowane są domowym sposobem – zawsze bezpośrednio przed podaniem.

Dodatkiem do dań jest zawsze oryginalne włoskie wino znane i lubiane na całym świecie. Po 15- stu latach działalności śmiało można powiedzieć, że La Terrazza to restauracja z tradycjami i prawdziwym włoskim klimatem.

NASZA KUCHNIA

Nasze przystawki: carpaccio wołowe, czy łosoś marynowany to klasyka sama w sobie. Pierożki i pasty robione domowym sposobem smakują jak u włoskiej „mammy”. Duży wybór mięs i ryb sprawią, że każdy znajdzie coś dla siebie. Natomiast własnoręcznie wykonane tiramisu, panna cotta, czy strudel z pewnością zapiszą się w pamięci. Koneserzy wina znajdą tu znane włoskie Chianti, Barberę, Barolo,Tormarescę, czy Prosecco. Do La Terrazzy można wpaść również na „szybką kawę”. Zrobiona w orginalnym ekspresie „Cimballi” sprawi, że poczujecie Państwo prawdziwy smak włoskiego espresso, czy cappuccino. Nasza restauracja jest również doskonałym miejscem na różnego typu spotkania, zarówno biznesowe jak i rodzinne

GALERIA